Country House in Weiningen / Salvini Rüegsegger Architekten

first_img Switzerland Architects: Salvini Rüegsegger Architekten Year Completion year of this architecture project Photographs Manufacturers: Sky-Frame Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Country House in Weiningen / Salvini Rüegsegger Architekten Country House in Weiningen / Salvini Rüegsegger ArchitektenSave this projectSaveCountry House in Weiningen / Salvini Rüegsegger Architekten Photographs:  Peter Beyer Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects ArchDaily Year:  Products used in this ProjectDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ClassicSave this picture!© Peter BeyerText description provided by the architects. Built by the architects Guex and Kirchhoff in 1963, the original design of the house was inspired by the Mid-Century Modern movement emerging from California at the time. The structural elements show influence from Richard Neutra and Pierre Koenig to name two architects of that movement. In the half-century since its construction, the house had undergone various renovations that concealed many of the original elements which defined the building’s spirit. In its 2019-20 renovation, Salvini Rüegsegger Architekten tasked themselves with restoring the original life of the building while simultaneously bringing its visual and technical elements forward into the 21st century.Save this picture!© Peter BeyerThe focus of the renovation was to create a seamless transition between inside and outside – the terrace and the main living space. To achieve this, frameless, sliding Sky-Frame windows replaced the leaky and aging ones. The floor height was raised to create a threshold-free transition and the entire heating system moved into the floor, eliminating the need for the vents that had previously divided the spaces abruptly. To further enhance the seamless continuation of spaces, the grid layout of exposed concrete slabs on the terrace was brought to the interior spaces through the placement of large-format limestone slabs throughout the living, dining, and studio areas. Save this picture!© Peter BeyerSave this picture!SectionSave this picture!Ground floor planBy contrast, the private areas of the home are more clearly separated and defined. The bedrooms of the upper floor are softly carpeted, true to the original spirit of the times, thus zoning the more intimate areas of the house. A central concrete staircase connects the upper and lower living spaces where these colder materials are contrasted with warm oak flooring to welcome the occupant into the home.  Save this picture!© Peter BeyerThe floor plan was based on a regular axis system of 5.00 x 6.00 with the goal of including as many east-facing rooms as possible on a single level. Due to the location of the house on the edge of a forested hill, the original architects were challenged to create a structure that allowed optimal sunlight into the home. This was solved by the shed-shaped roof construction including large skylights which allowed sunlight to enter all rooms as early as midday.Save this picture!© Peter BeyerThe original builder was connected to the group “Zürcher Konkrete,” which included world-renowned Swiss architect and artist Max Bill. Many of the sculptures commissioned with the original construction no longer belong to the home, but through the various remaining in-built sculptural elements such as the two outdoor concrete fireplaces, the language of this group of artists can still be read in the building today.Save this picture!© Peter BeyerProject gallerySee allShow lessExplore the Changes of Time and Space in the 1980s Through the Memories of Chinese Y…ArticlesMeet the Winners of ArchDaily’s 2020 Architectural Visualization AwardsArchitecture News Sharecenter_img “COPY” 2020 “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/952170/country-house-in-weiningen-salvini-ruesgsegger-architekten Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/952170/country-house-in-weiningen-salvini-ruesgsegger-architekten Clipboard CopyHouses•Weiningen, Switzerland Save this picture!© Peter Beyer+ 16Curated by Paula Pintos Share CopyAbout this officeSalvini Rüegsegger ArchitektenOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookWeiningenSwitzerlandPublished on November 27, 2020Cite: “Country House in Weiningen / Salvini Rüegsegger Architekten ” 27 Nov 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?瑞士魏宁根乡村住宅 / Salvini Rüegsegger Architekten是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more