T19 / Reset Architecture

first_img Constructor: Save this picture!© Stijn Poelstra-Stijn StyleText description provided by the architects. With some thoughtful architectural interventions Reset Architecture succeeded in modernising a monumental townhouse dating from 1905. The house has a bel étage at one meter above street level and a lower ground floor at garden level, minus two meters sixty. By introducing a double-height open space next to the rear facade a renewed situation is created. In a logic way this space arranges unity; the bel étage and lower ground floor are interrelated and both are in direct contact with the garden. Daylight forms an important design ingredient. A two-storey high steel window frame provides generous amount of light to enter the house. The open and bright annex reorganises this impressive house and also provides it with a pleasant garden room.Save this picture!© Stijn Poelstra-Stijn StyleRecommended ProductsSkylightsJansenRoof Glazing – VISSSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapSkylightsKalwall®Skyroofs® – Specialty Skyroof® ApplicationsThe initiative for the renovation of this historic house started with the wish of the client to have a eat-in kitchen with a direct relationship to the back garden. In the former situation, the basement was used as storage. Daylight came in muted because of its low ceiling height and a closed rear facade. Reset Architecture has designed a explicit volume made out of wood and glass which stands out clearly besides the brick house. Synergy between old and new is created by sophisticated detailing and a transparent sight relationship through the annex. Stripped of old closed attached shambles the old rear facade is renewed and presenting itself through the two-story high steel window frame.Save this picture!SectionThe use of black steel slim profiles in the interior and exterior frames intensifies the historic character of the residency. The detailing and color choices are contemporary and serene so that there is no rivalry with the existing classical detailing of doors, architrave moldings and ceiling ornaments. In the new annex the balustrade is in line with the window frames carried out in slender black steel strips. The staircase in the atrium presents itself as a special object in space, it is made with a folded steel sheet.The interior of the garden room is designed with soft contrasts between light reflecting surfaces and warm European oak. The combination of white walls, a warm gray cast floor and oak closet panels provides an intimate atmosphere which naturally adds to the existing historic town house.Save this picture!© Stijn Poelstra-Stijn StyleThanks to the open attitude of the client and the ambition to make something special of their house, Reset Architecture has managed to create an elegant renewed house. The new annex functions as an interconnecting space, a garden room and eat-in kitchen, and is therefore the obvious midpoint of the house in the daily use by its residents.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessCultural Centre Bad Radkersburg / Gangoly & Kristiner ArchitectsSelected ProjectsN8-house / Masahiko SatoSelected Projects Share The Netherlands Photographs Projects photographs:  Stijn Poelstra-Stijn StylePhotographs:  Stijn Poelstra-Stijn Style “COPY” Houses “COPY” 2015 Interior Designer: Year:  Contributors:Tess Landsman, Lenka HrubaArchitectural Effect:Tekenbureau VughtArchitect In Charge:Bas Lavrijssen, Theo MathijssenCountry:The NetherlandsMore SpecsLess Specs Year:  CopyHouses, Renovation•The Netherlandscenter_img Van de Bouwhuijsen-leerintvelt ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/769743/t19-reset-architecture Clipboard Building Contractor: ArchDaily Architects: reSET architecture Year Completion year of this architecture project Frasp bouwadvies constructies ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/769743/t19-reset-architecture Clipboard Noud interieurbouw, Zaltbommel 2015 T19 / Reset ArchitectureSave this projectSaveT19 / Reset Architecture T19 / Reset Architecture Save this picture!© Stijn Poelstra-Stijn Style+ 19 Share CopyAbout this officereSET architectureOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationThe NetherlandsPublished on July 07, 2015Cite: “T19 / Reset Architecture” 07 Jul 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodClick Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownAcousticKvadrat AcousticsAcoustic Panel System in AMOREPACIFIC HeadquartersStonesCosentinoSilestone® Surfaces – Loft SeriesWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt PlazaTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – NestAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Double Lock Standing SeamStoolsWilkhahnOffice Stool – Aline-SBulbs / Spots / Wall LightsUniosHorticultural Luminaire – Kobe FloMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Updated computer cluster reopens

first_imgAfter several months of planning, renovations and setbacks, the LaFortune Student Center computer cluster, a popular workspace for students, reopened this week.Some of the most notable renovations to the space include new carpet and color scheme.“The new wall colors are calming and less depressing,” sophomore Carlos Zarazua said. “It should be better for stressful last minute studying and working on projects.”LaFortune’s computer cluster had not been updated in 18 years, Brian Burchett, manager of Classroom and Cluster Services for the Office of Information and Technology, said in a Feb. 16 Observer article. In addition to a general remodeling of the outdated room, the layout was overhauled to reflect the transition from students using University-provided communal computers to personal laptops.The change meant fewer actual computers, allowing for more open workspace, as well as two group study rooms, resulting in a layout more conducive to group work.“I really like how it’s so open now. I liked when there were more computers but the open space more than makes up for it,” Zarazua said. “I guess it makes sense, as most people have laptops now anyway.”The plans for the project began in spring 2008 but were not funded until recently. The first expected completion date was Feb. 1, and a more recent report indicated students could expect access to the cluster by the first week of March, in time for midterms.Delays with some of the materials for the project postponed the finishing of trim work and furniture delivery, pushing back the completion of the cluster significantly.“One of the things that delayed the project was getting the carpet from the manufacturer,” Burchett said. “It wasn’t really the fault of anyone at Notre Dame … the carpet manufacturer just had a later delivery than we thought.”Burchett said students were helpful in the renovation process, and he hopes to bring students in on future projects.last_img read more